Aplikasi industri sareng klasifikasi kipas pendinginan industri

Perhatoskeun yén kami henteu ngabahas kipas industri pikeun produk-produk pabrik (sapertos alat-alat pendinginan sareng ventilasi pikeun rohangan jangkung sapertos pabrik industri, gudang logistik, ruang tunggu, ruang paméran, stadion, supermarket, jalan raya, torowongan, sareng sajabana), Sareng kagolong kana komponén dissipasi panas aplikasi komponén industri-kipas pendinginan industri.

Komponén industri, maka éta ngandung hartos yén produk sapertos kitu moal dijual langsung ka konsumén, sareng éta komponén aplikasi dissipation panas atanapi bagian tina komponén aplikasi (sabab salian ti ventilasi kipas sareng dissipation panas, aya ogé tilelep panas sareng cairan panas pendinginan cair . Sareng aplikasi dissipation panas sanés).

Kipas pendingin industri tiasa dianggo dina sababaraha aplikasi, mimitian ti alat aerospace dugi ka sikat gigi listrik. Komponén pendinginan sapertos kitu tiasa dianggo.

Alat-alat rumah tangga sareng alat-alat listrik kantor mangrupikeun produk industri kalayan paménta panggedéna pikeun kipas kipas industri kipas kipas, tapi éta ogé ngagaduhan sarat pangluhurna pikeun kamampuan pangiriman produk ageung. Nanging, kusabab produk sapertos kitu mangrupikeun produk pabrikan industri kelas sipil, sarat dissipasi panas pikeun produk henteu luhur. Pasar produk sapinuhna kalapa. Kusabab produk sapertos kitu henteu ngagaduhan syarat anu tinggi pikeun kaayaan kerja anu teras-terasan, syarat dissipation panas, sareng syarat dissipation panas tina lingkungan damel produk, teu seueur teuing presentasi dina kategori produk tina portal jaringan nangtung tina jaringan kipas industri.

Kategori komponén kipas pendinginan industri anu didaptarkeun dina Jaringan Kipas Industri utamina dianggo di seueur industri sapertos ventilasi, kulkas, pemanasan, mobil, téknologi drive, kakuatan éléktronik, pasokan listrik UPS, lampu LED, alat mékanis, alat komunikasi, alat médis , instrumentasi, sareng sajabana, Mangrupikeun bagian penting tina dissipation panas sareng komponén tiis tina produk industri na.

Seleksi produk kipas-komponén pendinginan industri penting pisan pikeun stabilitas operasi produk, sapertos kagancangan produk, volume hawa, tekanan statis, noise, Uap sareng tahan lebu, rating tahan cai, bahan bantalan, parameter sertifikasi khusus spésipik industri, Kadua penting rujukan pikeun seleksi kipas pendingin pikeun produk industri.

Kipas pendingin industri diklasifikasikeun numutkeun arah aliran udara, sareng tiasa dibagi kana 6 kategori: aliran aksial, aliran campuran, aliran sentrifugal, aliran cross (cross flow), blower, sareng kurung braket (frameless). Karakteristik téknisna sapertos kieu:

Kipas aksial

new pic1 (6)

Ciri na: tingkat aliran tinggi, tekanan angin sedeng

Bilah kipas aksial ngadorong hawa pikeun ngalir kana arah anu sami sareng aci. Panyurung kipas aksial sami sareng baling-baling. Nalika éta tiasa dianggo, kaseueuran aliran udara sajajar sareng aci, hartosna dina sapanjang poros. Nalika aliran udara inlet mangrupikeun hawa gratis kalayan tekanan statis enol, kipas aliran aksial ngagaduhan konsumsi kakuatan panghandapna. Nalika ngoperasikeun, konsumsi kakuatan bakal ningkat nalika tekanan balik aliran udara naék. Kipas aksial biasana dipasang dina kabinet alat-alat listrik, sareng kadang terpadu kana motor. Kusabab kipas aksial ngagaduhan struktur anu kompak, éta tiasa ngahémat seueur rohangan, sareng gampang dipasang sareng seueur dianggo.

Kipas sentrifugal

new pic1 (5)

Karakteristikna: tingkat aliran terbatas, tekanan angin tinggi

Kipas sentrifugal, disebut ogé kipas sentrifugal, nalika digawé, agul-agul ngadorong hawa ngalir kana arah anu jejeg kana poros (nyaéta radial), asupan udara sapanjang arah sumbu, sareng outlet hawa jejeg kana arah sumbu. Dina kaseueuran kasus, pangaruh tiis tiasa dihontal ku ngagunakeun kipas aksial. Nanging, kadang-kadang upami aliran udara kedah diputer ku 90 derajat atanapi nalika tekanan angin anu langkung ageung diperyogikeun, kipas sentrifugal kedah dianggo. Tegesna, kipas ogé kipas sentrifugal.

Blower

new pic1 (3)

Fitur: parobahan aliran hawa leutik, épisiénsi volumetrik tinggi, umur panjang, sareng tiiseun anu saé

Prinsip damel tina blower nyaéta prosés komprési udara biasana dilakukeun dina aksi gaya sentrifugal ngalangkungan sababaraha impeller anu tiasa dianggo (atanapi sababaraha tahapan). Blower gaduh rotor puteran gancang-gancang. Bilah dina rotor nyetir hawa pikeun mindahkeun kalayan gancang. Gaya sentrifugal nyababkeun hawa ngalir dina casing anu bentukna saderhana sapanjang anu dorong kana outlet kipas. Aliran hawa-gancang gaduh tekanan angin anu tangtu. Hawa seger asup sareng suplemén ti tengah casing. 

Kipas aliran silang

new pic1 (2)

Karakteristikna: laju aliran rendah, tekanan angin handap

Kipas aliran silang disebut ogé kipas aliran silang, éta tiasa ngahasilkeun luas aliran hawa, biasana dianggo pikeun mendingan permukaan ageung alat-alatna. Inlet sareng outlet kipas ieu jejeg sareng poros. Kipas aliran silang ngagunakeun kipas impeller anu bentukna tong panjang pikeun jalan. Diaméter agul kipas ngawangun tong ageung ageung. Kusabab diaméterna ageung, éta tiasa nganggo kecepatan anu relatif rendah dina dasar mastikeun sirkulasi hawa sacara umum. , Ngurangan noise disababkeun ku operasi-speed tinggi.

Kipas (tanpa kerangka) kipas

new pic1 (1)

Karakteristikna: tekanan angin handap, kecepatan handap, daérah ageung

Kipas kurung utamina dianggo dina pembuangan panas papan sirkuit PCB. Éta tiasa dianggo ku tilelep panas tina sirkuit sistem pikeun ngahasilkeun luas aliran hawa. Biasana dianggo pikeun niiskeun permukaan anu ageung tina alat pikeun panebaran panas.

Volume hawa tina kipas tanpa bingkai ningkat, sareng posisi kipas ngadopsi desain cekung pikeun ningkatkeun kapasitas asupan udara. Dina waktos anu sami, kipas tanpa bingkai ngagaduhan pangaruh bisu anu langkung saé


Waktos Post: Sep-24-2020